torstai 3. syyskuuta 2009

Taas Länsiväylässä

Länsiväylän pääkirjoitus epäilee ennakkotapausta

Keskiviikon 2.9.2009 Länsiväylän pääkirjoituksessa Päivi Hahko näkee Karhusuon Koulun (ja siis myös Nupurin päiväkodin) ikärakenteen muuttamisessa ennakkotapauksen luonnetta. Alla linkki alkuperäiseen artikkeliin: http://www.lansivayla.fi/Uutiset/Kolumnit/Koulujen-kohtalon-hetket

Kieltämättä hieman omituiseksi Karhusuon valinnan tällaisen muutoksen kohteeksi tekee se, että Etelä- ja Itä-Espoon tiheässä koulu- & päiväkotiverkossa monia vanhempien esiin tuomia haittoja ei olisi -ellei sitten tarkoituksena olekin vain saada ensin "pää auki" ns. helpolla alueella. Alla taas yksi hyvä syy kritiikkiin hanketta kohtaan tänään saamastani sähköpostista (joita on muuten tähän mennessä suoraaan asiaan liittyen tullut reilusti yli 100, nyt 49 eri henkilöltä)

Ikärakennemuutoksen myötä saattoliikenne Karhusuon Koululle lisääntyisi dramaattisesti

Itsestään selvää on, että esikoululaiset eivät voisi saapua kouluun omin neuvoin niin kuin valtaosa 5. ja 6.-luokkalaisista tekee vaan lähes kaikki tuotaisiin ja haettaisiin autolla. Koulun rehtori on toistuvasti kertonut saattoliikenteen olevan yksi koulumatkan vakavimmista uhista kun ei Karhuniityntiellä eikä -kujalla ole jalkakäytävää. Näin ehdotettu muutos merkittävästi lisäisi koulumatkalla tapahtuvan liikenneonnettomuuden vaaraa ja saattaisi jopa rajoittaa 1. - 2. luokkalaisten Espoolaisittain nyt jo harvinaista pyöräilylupaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Alhaalla olevasta "valitse profiili" -laatikosta voit valita myös "nimetön" -vaihtoehdon, jolloin kommenttisi näkyy anonyyminä.