lauantai 26. syyskuuta 2009

EX NIHILO NIHIL FIT

Eli "tyhjästä on paha nyhjästä"!

Kuten tunnettua, Espoon opetus-/sivistystoimen johto ei koko 2000-luvun historiallisen pitkän nousukaudenkaan aikanakaan saanut palautettua koulujen resursseja 90-luvun lamaa edeltäneelle tasolle. Päin vastoin, Aulis Pitkälä pitää edelleen kouluvertailujen pohjamudissä rypevää Vantaata jonkinlaisena tavoitetilana myös Espoon sivistystoimelle: http://www.lansivayla.fi/Uutiset/Jutut/Paauutiset/Espoo-lakkauttaa-kouluja-ja-karsii-opettajien-maaraa. Näistä "saavuttamattomista lasten eduista" olisi nyt tarkoitus karsia 10 miljoonaa!

Mihin johtajat katosivat?

On mielestäni täysin käsittämätöntä, miten Espoon sivistystoimen virkamiesjohto asettuu täydelliselle törmäyskurssille oman organisaationsa mission ja arvojen kanssa -asiakkaista nyt puhumattakaan. Yhä uudestaan saamme lukea miten "oppilaat kyllä tottuvat" ja jatkuvasti kasvavan alueen "kouluja lakkautetaan".
Yksityisellä puolella olen tottunut siihen, että organisaation johtaja on sen tavoitteita ja resursseja kiivaiten puolustava "leijona". Espoon opetus-/sivistystoimentoimen johto vaikuttaa lähinnä aralta haaskaeläimeltä, joka tulee muiden jo poistuttua haaskalle katsomaan, josko jotain rippeitä olisi jäänyt lapsillekin. Vai onko joku bongannut mediasta heidän lausuntojaan, joissa olisi ponnekkaasti vaadittu lasten elämään keskeisesti nyt ja tulevaisuudessa vaikuttavien resurssien säilyttämistä ja sinänsä välttämättömien leikkausten kohdistamista aikuisväestöä palveleviin investointeihin?
Tutkimusten mukaanhan espoolaislapset viettävät hereilläoloajastaan keskimäärin enemmän opettajien kuin vanhempiensa seurassa. Näin ollen jokainen sentti, minuutti tai kalapuikko joka opetustoimesta leikataan on suoraan pois lapsiemme hyvinvoinnista nyt ja niiden korot heidän tulevaisuudestaan.
Asiaan voi jollain tavalla vaikuttaa osallistumalla mm. Espoon koulujen johtokuntien yhteisadressiin osoitteessa: http://www.adressit.com/opetustoimen_leikkaukset_espoo

Valtuutetut auttakaa!

Niin ristiriitaiselta kuin se käynnissä olevan politiikan uskottavuuskriisin keskellä tuntuukin, niin Espoon valtuutetut ovat lähes ainoa toivomme. Heillä on vielä mahdollisuus palauttaa ensi vuoden budjetit eri lautakunnissa uuteen valmisteluun ja tehdä poliittisia päätöksiä kulujen priorisoinnista.
Espoossa lapsiperheiden vanhemmat ja isovanhemmat ovat merkittävä poliittinen voima, mutta sitä pitää käyttää -nukkuvien puolue ei ole edustettuna valtuustossakaan. Olkaa siis yhteydessä kaupunginvaltuutettuihin ja -hallituksen edustajiin ja vaatikaa lastemme edun priorisiointia!
Poliitikot ovat päässeet helpolla sitten 90-luvun laman, mutta nyt pitäisi tehdä vaihteeksi politiikkaa eli päättää, että tingimme mieluumin teknisestä- ja kulttuuritoimesta, liikenteestä sekä keskushallinnosta kuin meille kaikkein tärkeimmästä: lapsien hyvinvoinnista ja heidän tulevaisuudestaan joka tehdään tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Alhaalla olevasta "valitse profiili" -laatikosta voit valita myös "nimetön" -vaihtoehdon, jolloin kommenttisi näkyy anonyyminä.