maanantai 31. elokuuta 2009

Yhteistyöehdotus luottamushenkilöltä

Marjo Matikka, Kaupunginhallituksen valvoja suomenkielisessä opetuslautakunnassa:

"[Karhusuon] Koulussa kannattaisi varmasti tällaisessa tilanteessa järjestää tiedotustilaisuus, jossa olisi läsnä vanhemmat, viraston väkeä, koulun oma henkilökunta sekä opetuslautakunnan jäseniä. Tällaisessa tilaisuudessa saadaan tiedot suoraan niiltä henkilöiltä, jotka asiaa ovat valmistelleet. Lisäksi opetuslautakunnan jäsenet kuulevat keskustelun ja kun sitten aikanaan asia heille tulee päätökseen, niin myös heillä on tieto mitä tiedotustilaisuudessa on keskusteltu."

(Kommentti on kokonaisuudessaan on tuolla "Jokainen voi vaikuttaa..." jutun keskusteluissa:

Kuulostaako tämä liian hyvältä ollakseen edes mahdollista? Noin suuri joukko noin tärkeitä ihmisiä vaivautuisi tänne raukoille rajoille ;^)

3 kommenttia:

  1. En valitettavasti tiedä tämän uuden lautakunnan käytäntöä näissä vanhempien kanssa järjestettävien keskutelujen osalta, mutta edellinen opetuslautakunta linjasi, että aina tällaisissa tilaisuuksissa on mukana puheenjohtaja/varapuheenjohtaja sekä halukkaita lautakunnan jäseniä... Eli kyllä tämä on ihan mahdollista... Minusta oli erittäin hyvä, että lautakuntakin jalkautui vanhempien pariin... Toivon sydämestäni, että tämä uusikin lautakunta jatkaa vanhan lautakunnan linjaamalla tiellä.. Minä itse olen ainakin halukas tulemaan keskustelutilaisuuteen tai yleensäkin keskustelemaan/kuuntelemaan avoimesti teidän vanhempien ja koulun kanssa asiasta. Uskoisin, että opetuslautakunnasta olisi halukkaita jäseniä tulossa keskusteluun, jos vain kutsutte heidät...

    VastaaPoista
  2. Kunhan nyt saadaan ensi tilaisuus pystyyn. Olen tehnyt asiasta ehdotuksen Johtokunnan seuraavaan kokoukseen 16.9. (jolloin siis uskoisin päätettävän milloin tilaisuus pidetään) JOS nyt vielä kävisi niin ettei Koulun puolesta tilaisuutta pidettäisi, niin VANE tai Nuuksio-seura sellaisen melko varmasti järjestävät. Itseasiassa 23.9.klo 17:30 pidettävä VANE:n syyskokous lienee tilaisuus, jossa asiasta ainakin keskustellaan...

    -Markku

    VastaaPoista
  3. Voisi olla aiheellista Karhusuollakin tutustua Opetushallituksen perusopetuksen laatukriteereihin. Opuksessa todetaan tiettyjä asioita myös kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä. Toivottavasti kriteereitä ymmärretään käsitellä koulun johtokunnan kokouksissa samoin kuin vanhempainyhdistyksen kokouksissakin ja miettiä, mikä onkaan tilanne täällä.

    Tuula Ahola

    VastaaPoista

Alhaalla olevasta "valitse profiili" -laatikosta voit valita myös "nimetön" -vaihtoehdon, jolloin kommenttisi näkyy anonyyminä.