torstai 27. elokuuta 2009

Karhusuon Koulun johtokunnan esityslista ja kokouspöytäkirja 27.5.2009

Keskiviikkona 26.8.09 Länsiväylässä ollut juttu Karhusuon Koulusta


on poikinut sen verran keskustelua aiheesta ja varsinkin koulun rehtorin allekirjoittaman, koteihin 27.8.2009 jaetun "tervehdyksen" jälkeen katson tarpeelliseksi julkaista 27.5.2009 pidetyn koulun johtokunnan kokouksen kokouskutsun ja esityslistan, jotka ovat yksi ja sama dokumentti sekä saman kokouksen pöytäkirjan, koska en ole löytänyt niitä Espoon kaupungin sivuilta.

Esityslista on skannattu saamastani paperiversiosta, joten pyydän anteeksi sitä sotkevia merkintöjäni, mutta eiköhän asia tule siitä selväksi. Esityslista on kolme sivua pitkä ja eniten keskustelua herättänyt eli viides kohta: "Keskustelun käynnistäminen Karhusuon Koulun oppilaiden ikärakenteen muuttamisesta" alkaa sivulta kaksi.


(klikkaa sivuja nähdäksesi ne suurempina)

Kokouspöytäkirjan olen saanut koulun apulaisrehtorilta (joka toimi kokouksen sihteerinä, rehtorin ollessa estyneenä) sähköpostilla tarkistusta varten. Näin ollen siinä ei vielä ole allekirjoituksia, mutta tietääkseni se hyväksyttiin tässä muodossa.

Pöytäkirja on hyvin ytimekäs ja keskittyy kirjaamaan esityslistan mukaiset päätökset. Johtokunnan jäsenet saivat tietoa koulun asioista myös esityslistan ulkopuolelta (osaan niistä asioista viitataan muistiinpanoissani) ja keskustelu esimerkiksi em. viidennestä kohdasta oli vilkasta, mutta johtokunnan kannanottoon vaikutti voimakkaasti esityslistan lopussa oleva toteamus opetustoimen johdon ja koulun opettajakunnan puollosta asialle.


(klikkaa sivuja nähdäksesi ne suurempina)

En tässä yhteydessä kommentoi "rehtorin tervehdystä" tai Espoon sivistystoimen johdon lausuntoja sen enempää, mutta lainaan esityslistan kolmannen sivun toiseksiviimeisen kappaleen alkua:"Asia on ajankohtainen juuri nyt monestakin syystä". Lukija muodostakoon itse mielipiteensä mitkä ovat "faktoja" ja mistä on syytä olla huolissaan tai sitten ei.

2 kommenttia:

  1. Käsittääkseni järjestely (lapset jo 4. tai 5. luokilta Kirkkojärvelle) aiheuttaisi painotettuun opetukseen hakeutuville lapsille ylimääräisen koulunvaihdon. Tuskin Kirkkojärvi voi kaikkea tarjota, epäilen ainakin.

    Tuula Ahola

    VastaaPoista
  2. Minkäänlainen sailailu ei kuulu nykypäivään missään asioissa, saati lasten kouluoloihin liittyvissä.

    Salailu ja asioiden vääristely ei ole omiaan edistämään luottamusta vanhempien, koulun ja päättäjien välillä. Tosiasiat esiin!

    VastaaPoista

Alhaalla olevasta "valitse profiili" -laatikosta voit valita myös "nimetön" -vaihtoehdon, jolloin kommenttisi näkyy anonyyminä.