maanantai 31. elokuuta 2009

Sylttytehdas häämöttää ja luottamushenkilötkin heräävät asiaan

Virkahenkilö joka tietää asiasta löytyi!

Sain perjantaina sähköpostia Espoon opetustoimen Kehittämispäällikkö Juha Nurmelta, joka Opetustoimenjohtaja Kaisu Toivosen määräyksestä vastasi kyselyyni asian valmistelusta. Kysymykseeni milloin ja missä kaupungin instansseissa asiaa on tähän mennessä käsitelty, sain vastauksena seuraavaa:

"Asia on ollut esillä pienimuotoisesti Suomenkielisen opetuksen tulosyksikössä kouluverkkotarkastelun ja oppilaaksioton yhteydessä, samoin joissakin keskusteluissa Suomenkielisen opetuslautakunnan kanssa. Asiasta ei kuitenkaan ole tehty mitään päätöksiä."

Kysymyksiini "pienimuotoisesta" valmistelusta vastaavista virkahenkilöistä tai valmistelun aikataulusta en vielä ole saanut muuta vastausta kuin että asiasta päätettäneen loppuvuodesta kouluverkkoselvityksen yhteydessä.


Poliitikotkin heräilevät hiljalleen - vaan kovinpa ovat eri mieltä asioiden tilasta

Edellisessä viestissä huomiota herättää virkahenkilön toteamus, että asiaa on sivuttu joissakin keskusteluissa myös suomenkielisen opetuslautakunnan kanssa. Toistaiseksi kaikki lukemani kommentit ko. lautakunnan jäseniltä ovat sen aika ehdottomasti kieltäneet, viimeisimpänä Annina Pierson Länsiväylän jutun jälkikommenteissa:

"...Mitään päätöstä ei ole Karhusuo- Kirkkojärvi akselilla tehty. Asia on virkamies valmistelussa, asia joka tuotiin meillekin tiedoksi hiukan erikoisella tavalla. Toisin sanoen, suomenkielinen opetuslautakunta päättää kaikista asioista, jotka esitellään listalla. Selvyyden vuoksi haluan todeta, että Karhusuo ei ole ollut esityslistalla millään muotoa. Asia nousee esille luultavammin syksyn kouluverkkoselvityksessä..." (koko keskustelu ja alkup. artikkeli osoitteessa: http://www.lansivayla.fi/Uutiset/Jutut/Paauutiset/Karhusuon-koululaisia-uhkaa-siirto-Kirkkojarvelle)

Että kumpaa tässä nyt sitten uskoisi: virkahenkilöä vai poliitikkoja? Viimemainittujen kantaa tukee kuitenkin se, ettei asiaa löydy Suomenkielisen opetuslautakunnan esityslistoista tai pöytäkirjoista ja se, että poliitikot ovat hämmästyttävän yksimielisiä siitä, ettei asiaa ole käsitelty (ainakaan heidän läsnäollessaan) lautakunnan kokouksissa. Johtopäätökset ovatkin sitten jo politiikkaa...

1 kommentti:

  1. Tämä virkamiesten käyttämä ilmaisu, sivuttu lautakunnan keskusteluissa, tarkoittanee sitä, että he ovat kertoneet, että tällaista kouluverkkoselvitystä ollaan tekemässä, mutta mielestäni mitään sen syvällisempää analyysiä siitä mitä on tulossa, niin en ainakaan muista kuulleeni...

    Kun toimialajohtaja viime opetuslautakunnassa antoi selvityksen Karhusuon koulun osalta, niin myös siinä hän toi esille, että asia tulee esille kouluverkkoselvityksen yhteydessä...

    En usko, että kukaan lautakunnan jäsen haluaa tässä yhteydessä puhua tai kirjoittaa jotain sellaista mikä ei olisi totta... Ei kai niin usea lautakunnan jäsen voi unohtaa tällaista asiaa...

    VastaaPoista

Alhaalla olevasta "valitse profiili" -laatikosta voit valita myös "nimetön" -vaihtoehdon, jolloin kommenttisi näkyy anonyyminä.